Tips när du ska spela Wordfeud

Ordspelet Wordfeud har varit populärt i flera år och har nu ökat i popularitet igen. Det ger dig möjlighet att gnugga geniknölarna och försöka vinna över andra genom att komma på ord med höga poäng. Vissa bokstäver ger mer poäng och ju längre ord desto bättre. Det är bra att lära sig hur poängsystemet fungerar för att kunna hitta orden som ger högst poäng.

Bygg ord med ovanliga bokstäver

Många suckar när de får bokstäver som Z, X och C. Men faktum är att ord med Z, X och C kan ge riktigt bra poäng. Lägger du dem på ett bonusfält kommer du få ännu mer poäng. Några ord på de här bokstäverna eller som innehåller dem är cykel, zebra, xylofon, zooma, zombie, oxhud, galax och tack. Ju längre ord desto mer poäng kan du få. Försök därför inte bli av med de ovanliga bokstäverna direkt, de är värda att spara för möjlighet till fler poäng.

Bonusfält är toppen att använda

De gånger möjligheten finns ska du alltid försöka bygga ord på bonusfält. Ju högre bonusen är desto bättre. Lägg bokstäverna med högst värde på de rutor som ger bokstavsbonus. Om det är ordbonus spelar det ingen roll var bokstäverna hamnar.

Ibland kan du ha turen att lyckas lägga bokstäver på flera bonusfält. Då kan du maximera poängen rejält och i vissa fall nästan säkra en vinst.

Andra hjälpsamma tips när du spelar Wordfeud

Utöver att använda ovanliga bokstäver och bonusfält finns det mycket annat som kan göra det lättare att fylla på poängsaldot i Wordfeud. Du kan till exempel försöka bygga ord parallellt med varandra. Då får du poäng för ord på båda hållen. Det brukar också gå att utöka vissa befintliga ord med en bokstav och sen bygga vidare ett nytt ord åt andra hållet utifrån den bokstaven. Genom att göra så får du också poäng för mer än ett ord.

Ett tips som kan hjälpa dig om du stirrar dig blind på dina bokstäver är att använda shuffle-funktionen. Med den blandar du runt dina bokstäver vilket kan få dig att se ordmöjligheter du kanske inte såg innan. En annan sak du kan göra är att försöka göra det svårare för din motståndare. Lägg inte ord som ger motspelaren chans att lägga ord på flera bonusfält som kan ge honom eller henne höga poäng. Sist men inte minst ska du komma ihåg att du ska spela för att det är roligt och inte bara för att vinna.