Tips och tricks för en lyckad fest

Vare sig du har fått som ansvar att styra upp din pappas 70-årsfest eller din systers student vill du förmodligen att den ska bli lyckad. Men det krävs en hel del tid och energi för att tillställningen ska bli oförglömlig. Som tur är har vi samlat några busvassa tips och tricks som du kan ta hjälp av för att anordna en magisk fest.

Garantera en smakfull matupplevelse med catering

En fest är ingenting utan mat som får gästerna att sukta efter mer. Men att stå och tillaga all mat själv inför en större tillställning är det få som har tid till. Vill du garantera en matupplevelse som heter duga kan du därför fundera på om det inte är smartast att ta hjälp av proffs. 

 

Letar du efter en nytänkande cateringverksamhet i huvudstaden kan du med fördel anställa Carotte, som erbjuder helhetslösningar i form av catering och bemanning i Stockholm. Då slipper du själv ansvara för att stå i köket eller servera maten under festens gång och kan istället luta dig tillbaka och njuta av bjudningen.

Se till att dukning och dekorationer är på plats

Tyvärr är det många som förbiser hur stor skillnad en förtjusande dukning och eleganta dekorationer kan göra för intrycket. Här kan du hämta inspiration från praktiskt taget var som helst och låta din kreativitet få fritt spelrum! Pinterest är en fantastisk källa till inspiration för dukningar och dekorationer för fester som du kan ta del av helt gratis. Men börja med att fixa festen i god tid, annars finns det en risk för att du stressar mot slutet och då blir resultatet högst sannolikt inte som du önskat.

Sätt ihop en passande spellista

Ett annat element som är väsentligt för en lyckad fest är en bra spellista som är lämplig för kvällen! Här kan du ta en genväg och använda en redan färdig spellista på Spotify. Vi rekommenderar dock att du sätter ihop en som är exklusiv för kvällen, gärna skräddarsydd efter kvällens stjärna.

 

Fyller din pappa år kanske du vill ha några klatschiga hits från när han är ung. Om festen däremot är tillägnad din syster som tar student vill du givetvis se till att spellistan innehåller mer moderna bitar. Ska du stå för företagets coola öppningsfest behöver du ha en helt annan publik i åtanke. 

 

Om du har slut på idéer kan du alltid höra med de som kommer till festen om de inte har några förslag. Den bästa spellistan är den som har låtar som alla på festen uppskattar!

Förbered lekar och aktiviteter

Till sist kännetecknas en minnesvärd fest av en där lekar och andra aktiviteter äger rum under festens gång. Beroende på målgrupp bör du därför tänka ut några aktiviteter som kan vara passande för tillställningen. Det får gärna vara något som inte är alldeles för krävande, då är risken att några väljer att inte delta. Något klassiskt som en tipspromenad, musikquiz eller kubb är något som de flesta diggar. Men även här är det förnuftigt att höra om gästerna har förslag. På så sätt ökar sannolikheten för att alla känner att de bidrar på ett eller annat sätt.